Най-добрите квартали за покупка на жилище в София
1

Най-добрите квартали за покупка на жилище в София

06 сеп. 2022

Предстои ви покупка на имот в София? А знаете ли кои са най-предпочитаните квартали за живеене? В тази статия специално за вас събрахме на едно място едни от най-добрите квартали за покупка на жилище в столицата. Жилищата в тях са и едни от най-търсените в областта. Ето и кои са те:

Квартал Младост

Безспорно един от най-добрите квартали за живеене в София това е квартал Младост. Наричан от почитателите си „Кварталът на 3-те МакДоналдса“, той се нарежда сред най-предпочитаните от всеки търсещ да закупи имот в столицата.

Квартал Младост е с отлична локация и свързан с всяка една точка от София и областта, тъй като е близо до „Околовръстния път“ и бул. „Цариградско шосе“. Тук са разпръснати множество големи търговски центрове, спортни зали, училища, детски градини, занимални и детски клубове, ресторанти, големи вериги магазини и бизнес центрове. Това дава отлична възможност за развитие на всеки живущ в района. Младост е известен още и като един от най-безопасните квартали за живеене в столицата. Освен това, в зависимост от изложението на апартамента, който си изберете можете да си осигурите чудесна панорама към центъра на София или пък билата на Витоша.

Инфраструктурно, кв. Младост е отлично развит. Освен стари апартаменти в масивни и панелни сгради, тук ви очакват и множество модерни жилищни комплекси ново строителство. Най-известният от тях е OX Residence, чийто апартаменти на зелено са вече в продажба. Можете да ги разгледате подробно тук.

Квартал Борово

Борово се нарежда сред южните столични квартали и привлича вниманието на купувачите с отлично изградената си инфраструктура и новото строителство. Тук ще откриете всичко необходимо за пълноценен градски живот. Квартал Борово изобилства от детски градини, училища, спортни зали, кафенета, ресторанти и търговски центрове. В непосредствена близост тук се намира и развит бизнес център, предлагащ множество перспективи за работа и развитие. От друга страна, Борово е удобно близко и до планината Витоша, което означава лесна възможност за бягства от града и отдих сред природата.

Огромният наплив от живущи в кв. Борово София превръщат в истинско предизвикателство намирането на място за паркиране, поради това ако планирате покупка на апартамент в района задължително помислете за наличието на собствено паркомясто или гараж.

Апартаменти за продажба в София квартал Младост 4

Квартал Витоша

Подобно на кв. Манастирски ливади и Витоша спада към новоразвитите столични квартали, с тази разлика че тук цените на имотите са с една идея по-изгодни. Това привлича голяма част от купувачите, които търсят добър квартал за покупка на жилище на добра цена. Витоша предлага отлични възможности за млади хора и семейства, търсещи да се сдобият с първото си собствено жилище. И тук има голямо разнообразие от апартаменти на зелено, както и вече новопостроени такива. Основно предимство на района е, че е изцяло газифициран и с предвидена връзка към всяка новопостроена сграда.

В квартала изобилства от търговски обекти, детски градини и училища, предлагащи удобство на живущите в района. Тъй като кв. Витоша е все още в процес на развитие, трябва да знаете, че мрежата на градския транспорт не е развита достатъчно. За това ще ви се наложи да се придвижвате основно с личния си автомобил.

Квартал Манастирски ливади

Манастирски ливади е същевременно новосформиран квартал в столицата, но пък среща огромен интерес от страна на купувачите. Основната причина за това е бумът на ново строителство на територията му, която се пълни с нови жилищни комплекси със съвременна архитектура и отлично качество.

От друга страна, кв. Манастирски ливади София е разположен удобно и свързан с всички пътни артерии, водещи до южната дъга на околовръстния път и централните части на столицата. Из квартала на удобни локации са разпръснати множество детски градини, занимални, училища и търговски обекти, като тенденцията е те да стават все повече. Точно това привлича в квартала множество млади хора и семейства, които планират да започнат своя съвместен живот в собствено жилище тук.

Въпреки, че инфраструктурно кв. Манастирски ливади има още да се развива, той е напредва обещаващо и в близкото бъдеще обещава да се превърне в един от най-добрите квартали за живеене в София.

Споделете: