Защо да купим апартамент в град София
1

Защо да купим апартамент в град София

01 сеп. 2022

В динамичната среда на пазара за имоти, в която се движим напоследък, все повече хора се питат дали да не инвестират в покупка на жилище веднага преди спестяванията, които са предвидили да бъдат погълнати от инфлацията.

Според много експерти няма по-добро време за инвестиции от това в момента. Тенденцията е цените на имотите да продължат да се увеличават, но и същевременно с това да се балансират. Прогнозите са, че най-накрая предлагането ще се изравни с търсенето, което ще създаде благоприятни условия за покупка на собствено жилище или инвестиране в недвижим имот.

Едни от най-изгодните имоти за инвестиция в момента са тези в столицата. Цената на недвижимите имоти в София в последно време падна значително и дори в някои отношения се изравни с цените на имотите в другите областни градове, като Пловдив и Варна. За това и ако планирате покупка на имот, най-доброто решение към момента е да се насочите към столицата. Предстои да ви дадем няколко причини защо.

Апартаменти за продажба в София

Имотите в София са по-изгодни в дългосрочен план

Инвестицията в жилище в столицата е огромен плюс за вашата стабилност в бъдеще. Въпреки, че в момента цените на имотите в София запазват известен баланс, експерти прогнозират, че те ще скочат още повече само след няколко месеца. Което означава, че имотът ви ще увеличава цената си във времето значително повече, ако се намира в столицата.

Апартаментите под наем в столицата са по-скъпи

Наемите на апартаменти в София са едни от най-високите в цялата страна. На практика това означава идеална възможност за вас да инвестирате точно сега в покупка на апартамент с цел отдаване под наем в столицата. Само за няколко години, отдавайки го под наем ще си избиете повече от половината покупна цена на имота и дори разходите по неговия ремонт.

Важно е да споменем, че въпреки високите цени на апартаментите под наем, търсенето им е ожесточено. Огромният наплив от млади току що завършващи хора, както и такива търсещи по-престижни възможности за развитие превръща пазара за имоти в едно огромно бойно поле, изпълнено с хора, които имат нужда от място за живеене. Това е и другата причина поради която си заслужава да инвестирате в покупка на имот в София.

По-висок стандарт на живот

Всичко в столицата е различно. От работата до заплатите, магазините и хората. Закупувайки апартамент в София си гарантирате по-висок стандарт на живот, отколкото в който и да е друг областен град, тъй като ще работите по-високоплатена работа там. Това означава, че ще можете и да си позволите повече неща, от колкото до момента сте притежавали и да имате по-лесен и бърз достъп до първокласни търговски центрове, без да се налага да изминавате хиляди километри до тях.

В центъра на събитията

Всяка година хиляди хора идват в София и остават за тук постоянно. Привлича ги свободата, перспективата и възможностите, които им предоставя столицата, а именно до бъдат винаги в центъра на събитията. Голяма част от нещата в България се случват точно в София – от големи концерти и фестивали до събирането на различни хора с подобни интереси на едно място. Ако искате да сте близо до всичко новаторско, което се случва и ви се иска да усетите от свободата, то определено си заслужава да обмислите покупка на апартамент в град София.

Покупката на жилище в град София определено си заслужава поради множество безспорни причини. В случай, че планирате покупка на апартамент ново строителство в столицата, ние можем да ви помогнем, като ви насочим към правилната изгодна сделка според индивидуалните ви предпочитания. Свържете се с нас!

Споделете: