Защо да живеем в жилищен комплекс
1

Защо да живеем в жилищен комплекс

14 сеп. 2022

Решението дали да изберете самостоятелна къща или апартамент в жилищен комплекс е трудна задача.

Човек трябва да вземе предвид различни фактори, включени в него, в зависимост от техните изисквания и нужди. И двата избора си имат своите предимства и недостатъци, но животът в охраняем комплекс добавя повече стойност и ползи.

Ползи от живеенето в жилищен комплекс

По-голяма безопасност

Независимо дали ще изберете жилищен комплекс или къща, първото на което трябва да обърнете внимание е безопасността. Жилищните комплекси от затворен тип гарантират по-голяма безопасност, тъй като те разполагат с постоянно видеонаблюдение, противопожарно оборудване, предвиден план за евакуация, както и обучени охранители, чиято задача е да предупредят живущите в случай на опасност. Всичко това ще направи живота по-безопасен за вас и вашето семейство, ако изберете жилищен комплекс.

Повече удобства

Друго предимство, което носи един жилищен комплекс е наборът от удобства, които предлага – детски кът, басейн, спортна площадка, озеленени градини и много други. Тези удобства са добри за всички. Децата могат да си играят свободно и безопасно, далече от улицата и преминаващите коли, докато вие си почивате след работа на пейка в парка на затворения жилищен комплекс.

За това и жилищните комплекси са предпочитани от все повече хора, тъй като предоставят възможност за съвременен начин на живот и отмора, без да се налага да пътувате за целта по няколко километра.

По-лесна и изгодна поддръжка

Поддържането на къща е едно от най-големите предизвикателства, с които човек се сблъсква. От водопроводни проблеми до проблеми с електричеството или отстраняване на нещо друго, всички тези проблеми нямат край. Когато единия проблем е решен веднага се появява другият.

Поддръжката е едно от най-големите предимства на всеки жилищен комплекс. С месечна или годишна такса тези проблеми могат да бъдат разрешени само с едно телефонно обаждане. Чистотата, хигиената и всички други грижи са поверени на ръководството на комплекса и вие не се ангажирате с тях.

Повече възможности за социални контакти

Добре функциониращата общност също е предимство на жилищните комплекси. Имате възможността да си изградите здрави междусъседски взаимоотношения и дори приятелства. Всичко това е от значение за живота на всяко едно функционално общество. Живеейки в общност, нуждите на всяка възрастова група също са изпълнени – не само вие ще си намерите познати с общи интереси, но и вашите деца ще играят и общуват с междусъседските, сформирайки здрави приятелства с връстници.

Апартаментът в жилищен комплекс е по-изгоден за поддръжка

Основното предимство на живота в апартамент е, че е по-евтин. Апартаментите в жилищен комплекс са много по-икономични от самостоятелните апартаменти и къщи, не само от гледна точка на закупуване или наемане на място, но и разходите за поддръжка, които са доста разумни в сравнение с управлението на самостоятелна къща.

Тъй като апартаментите са по-малки като квадратура, управлението на техните ресурси е много по-лесно и осъществимо. Много модерни жилищни комплекси са изгради така, че да бъдат с висока енергийна ефективност и да пестят значително от сметките за отопление и охлаждане.

Животът в жилищен комплекс е за препоръчване, особено за тези от вас, които търсят удобни варианти и спокойна среда за отглеждане на семейство. Той ще ви предостави повече безопасност, по-изгодна поддръжка и възможността да общувате с повече и различни хора, изграждайки си приятелства.

Най-новият жилищен комплекс в София е OX Residence, разположен в един от най-добрите квартали за живеене – жк Младост 4, в близост до всички съвременни удобства на града и същевременно с това близо до популярните места за отдих и разходки сред природата. Апартаментите и офисите на OX Residence са вече в продажба. Изберете този, който отговаря на индивидуалните ви нужди тук.

Споделете: